Fairpower.nl

De uitleg en voordelen van gellak

Gellak kopen

Nagellak is natuurlijk een erg bekend fenomeen, daar hoef ik niet veel aan uit te leggen. Maar gellak is een nieuw begrip dat nu al een tijd geïntroduceerd is en steeds populairder wordt. Maar wat is gellak eigenlijk en waarom is deze nieuwe vorm van nagellak zo populair?

Wat is gellak?

Zoals al eerder gezegd is gellak is trend in de wereld van de nagels die niet meer weggedacht kan worden. In de salon is deze mogelijkheid al een tijd aanwezig, maar nu wordt het steeds vaker ook mogelijk om gellak thuis zelf als consument aan te kunnen brengen. Gellak is net als nagellak een laag lak die je aanbrengt op de nagels. Alleen werk het proces van opdrogen anders. Bij normale nagellak moet je (soms enorm lang) wachten totdat de nagellak opdroogt voordat je je handen kan gebruiken zonder overal resten nagellak achter te laten. Bij gellak droogt de nagellak niet vanzelf op. Er is een UV lamp of LED lamp nodig om de laag gellak hard te maken. Je plaatst de nagels onder deze UV lamp en wacht dan een vast aantal seconden voordat je verwisseld van hand. Daarna kan je deze stap nog een keer herhalen en is de lak hard geworden. Dan hoef je je geen zorgen meer te maken dat je bij gebruik van je vingers de lak beschadigd op juist lak achterlaat op alles wat je aanraakt.

De voordelen

Maar waarom zou je nou een lamp gaan gebruiken om je laklaag hard te krijgen? Allereerst wordt gellak niet hard zonder lamp, dus je hebt wel echt de lamp nodig. Maar daarnaast is het hard maken door middel van een lamp veel sneller gebeurt dan het wachten tot normale nagellak opgedroogd is. Behalve dit voordeel raakt gellak veel minder snel beschadigd. Zoals je met normale nagellak vaak na enkele dagen al kleine stukjes van je nagellak kwijt bent, kan je met gellak weken zonder beschadigingen doorgaan. Ook blijt de gellak binnen deze weken mooi glimmen. En gellak is dus niet alleen aan te laten brengen bij een salon, je kan zelf een set kopen, bijvoorbeeld van yinger, waar ook een UV lamp is bijgevoegd. Dan kan je thuis lekker zelfs aan de slag met je nagels en weken genieten van het mooie effect. Overigens wordt gellak wel op dezelfde manier verwijderd als normale nagellak. Gellak kan je los weken door gebruik te maken van aceton, ook wel nagellak remover genoemd.

Mobiele versie afsluiten