Fairpower.nl

Met deze tips krijg jij voldoende vitamine C binnen

vitamine c

Iedereen kent het begrip Vitamine C wel. Je moeder heeft het wellicht wel eens tegen je gezegd als je kuchend en proestend door het huis liep, “Neem toch eens wat meer Vitamine C!”. In deze blog leg ik jullie uit waar Vitamine C daadwerkelijk goed voor is en hoe je ervoor zorgt dat je voldoende Vitamine C binnen krijgt.

Waar is Vitamine C goed voor?

Vitamine C is een antioxidant. Vitamine C maakt als het ware een soort harnas om je lichaam dat je beschermt. Een gezonde lifestyle begint dus bij een goede dosis Vitamine C. Goed om te weten is dat Vitamine C bij blootstelling aan hitte en zonlicht, zijn vitamines snel verliest. Als je fruit schilt of een pak sap open maakt dien je het zo snel mogelijk op te eten of te drinken om alle vitamines binnen te krijgen. Een uitzondering hierop is sinaasappelsap, welke de vitamines langer bewaart. Dieren hebben meer geluk wat betreft Vitamine C, omdat dieren de vitamine zelf aan kunnen maken. Wil je weten of een product Vitamine C bevat, let dan op de verpakking op terminologie als L-ascorbinezuur of E-300 of E-301.

Hoe krijg ik voldoende Vitamine C binnen?

Fruit bevat uiteraard de meeste Vitamine C. Fruitsoorten als kiwi’s, bessen en aardbeien bevatten enorm veel Vitamine C. Ook citrusfruit is een goede bron van de juiste hoeveelheid Vitamine C. Een glas vers geperste sinaasappelsap met vruchtvlees bevat maar liefst 53 milligram aan Vitamine C. Fruit is uiteraard niet de enige bron van Vitamine C. Ook groentes bevatten vaak een hoge dosis Vitamine C. Vooral groentes als bloemkool, broccoli en boerenkool bevatten veel vitamines. Broccoli bevat van alle fruit en groentes de meeste Vitamine C. Het is daarom aan te raden om in de koude maanden veel broccoli te eten om er zodoende voor te zorgen dat je in ieder geval de juiste hoeveelheid vitamines binnen krijgt.

Hopelijk helpen bovenstaande tips je de koude maanden door te komen. Los van deze tips blijft het uiteraard altijd afwachten of de griep jou te pakken krijgt of niet. Eet gezond, pak voldoende rust en wees vooral niet bang voor de kou!

Mobiele versie afsluiten