Fairpower.nl

Verslavingshulp was nog nooit zoveel nodig

Een verslaving heb je niet zomaar. Die sluipt heel stiekem je leven binnen om dan prompt niet meer te willen vertrekken. Een verslaving is een gemeen iets. Zeker als jouw omgeving al langer in de gaten heeft dat het niet goed met je gaat. De kans is groot dat jij in eerste instantie nog helemaal niet toe bent aan verslavingshulp. Je moet daarvoor eerst eerlijk zijn tegen jezelf. Kies voor jezelf en kies voor online therapie. Het is echt geen schande om voor verslavingshulp te kiezen.

Kies voor verslavingshulp en dus voor jezelf

In deze tijden, waarin we veel meer thuis zijn dan we willen, waarin we onze vrienden en familie maar sporadisch spreken en waarin ieder werkoverleg online plaatsvindt, is het niet zo gek dat we ons eenzaam voelen. Veel mensen proberen die eenzaamheid op hun eigen manier op te lossen. Sommige mensen gaat dat heel goed af, andere mensen kiezen voor een minder verstandige oplossing. Ben jij bijvoorbeeld bijna hele dagen aan het gamen in plaats van aan het werk? Dan kan het zomaar zijn dat je richting een game-verslaving gaat. Ging je voorheen af en toe eens naar het casino maar heb je nu het online gokken ontdekt? Dan kost dat je, behalve je geld ook je geestelijke gezondheid. Zeg stop en ga op zoek naar de beste verslavingszorg voor jezelf.

Online therapie werkt

Even de deur uit voor een uurtje therapie is geen optie op het moment. En al zou je via de Eerstelijns GGZ behandeld willen worden, dan heb je alsnog te maken met enorme wachtlijsten. Jij verdient beter dan dat. Zeker als je (eindelijk) tot het inzicht bent gekomen dat het zo niet langer gaat en dat je verslavingshulp nodig hebt. Je wilt dan niet moeten wachten. Door online therapie te gaan volgen heb je alle voordelen van therapie, maar ben je sneller aan de beurt én hoef je de deur niet uit.

Wanneer is iets een verslaving?

In veel gevallen is dat wel duidelijk: je blowt de hele dag en kunt niet meer zonder. Je begint 's ochtends met een biertje in plaats van met koffie. Je MOET roken tijdens ieder pauzemoment op TV en je raakt in paniek als je sigaretten bijna op zijn. Verslavingen kunnen ook te maken hebben met eten. Je eet vooral ongezond om jezelf te troosten, of je bent er juist trots op dat je niet hoeft te eten. Verslavingen zijn er in allerlei gedaanten. En ze zijn allemaal gemeen!

Mobiele versie afsluiten