Fairpower.nl

Echt groene energie onder de loep

Eerlijke energie en vergelijken: lees er alles over!

Of je nu een huishouden van stroom en gas moet voorzien, of het nieuwe kantoor van je firma op de Zuidas: energie heb je nodig. Vandaag de dag is het echter wel zo fijn als die energie ook eerlijk is. Dat houdt in: écht groene energie, in plaats van ‘vergroende’ energie. Menig leverancier biedt haar energie namelijk aan als ‘groen’, terwijl dit in feite grijze stroom is.

Met dat in het achterhoofd is het belangrijk om te kijken naar fair power.

Is grijs ook groen?

Duurzaamheid wordt alsmaar belangrijker. Gelukkig kunnen we allemaal een (laagdrempelig) steentje bijdragen. Eerlijke (lees: groene) energie afnemen, in plaats van grijze of zogenaamd vergroende energie. En ja: dat kost nu eenmaal ietsjes meer. Maar niet veel. Er zijn meer dan genoeg andere dingen waar je op kunt besparen.

Wanneer we allemaal (zowel huishoudens als kantoren) voor groen zouden kiezen, dan zetten we met zijn allen een stap in de goede richting. Soms kun je echter door de bomen het bos niet meer zien. Want wat is nu groen, eerlijk en goed geprijsd?

Om daarachter te komen, kun je nog altijd het best energie vergelijken. Daarmee vind je de beste contracten voor jouw situatie.

Energie vergelijken

Wanneer je op zoek gaat naar een nieuw energiecontract en daarom dus energie gaat vergelijken, dan zijn er een aantal factoren om rekening mee te houden. Hanteert de vergelijkingswebsite namelijk wel (echt) eerlijke prijzen? Of heeft de site een samenwerking met een bepaalde energieleverancier? In dat geval kun je er vanuit gaan dat je niet de beste contracten voor jouw unieke situatie te zien krijgt. Bovendien krijg je bij een goede vergelijkingswebsite altijd hulp. Bijvoorbeeld bij het overstappen, of hulp in de vorm van notificaties wanneer je huidige contract afloopt. Dan kun je per slot van rekening weer opnieuw je energiecontract gaan vergelijken! Gelukkig zijn er partijen die dit alles goed geregeld hebben.

Eerlijke energie voor eerlijke prijzen

Een onafhankelijke partij om de energie bij te vergelijken is dus wel zo prettig. Zo weet je tenslotte pas echt of je een goed (en onafhankelijk) advies krijgt. Je hebt natuurlijk geen zin om continu te blijven researchen en switchen van leverancier. Daarom is het aan te raden om één keer grondig te zoeken naar het juiste contract. Dat kan alleen maar een goede investering zijn. Iets waar veel mensen namelijk lekker mee worden gemaakt, dat zijn welkomstbonussen. Natuurlijk is een nieuwe iPad of een andere gadget leuk om ‘gratis’ van je nieuwe leverancier te krijgen. Ze geven echter een vertekend beeld van de voor- en nadelen van het nieuw contract.

Let daarom altijd goed op wat je nu echt (voor de lange termijn!) gaat betalen voor je gas en stroom. Daarmee bespaar je uiteindelijk het meest. Dan kun je die iPad altijd nog zelf kopen – en dan houd je waarschijnlijk nog over ook.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 Fairpower.nl

Thema door Anders Norén