Fairpower.nl

Echt groene energie onder de loep

Is zakendoen in Engeland nog interessant?

We zitten midden in de Brexit perikelen. Dat brengt veel onzekerheid met zich mee en voor iedereen is nog onduidelijk welke consequenties dit gaat hebben op de economie. Toch kan zakendoen in Engeland nog steeds interessant zijn. Het is en blijft nu eenmaal een grote speler in de wereldeconomie en daarom zullen er altijd interessante zakelijke kansen liggen waarmee je aan de slag kunt. Zakendoen in Engeland betekent wel dat je met een aantal zaken rekening moet houden. Zeker op het culturele vlak zijn er behoorlijk wat verschillen in het zakendoen. In dit blog kun je je daarop inlezen zodat je goed beslagen ten ijs komt bij je Engelse prospect.

Culturele zaken bij zakendoen in Engeland

De Big Ben speelt niet voor niets een prominente rol in Londen. De Engelsen zijn punctueel en altijd op tijd. Als je dus een afspraak maakt met een Engelse prospect dan is de basis dus op tijd komen. Anders sta je niet 1-0, maar 3-0 achter en is succesvol zakendoen zo goed als kansloos geworden. Belangrijkste tip. Vertrek op tijd beter wat te vroeg komen. Ook op het gebied van kleding zijn Engelsen zakelijk en stijlvol. Hiervoor geldt het motto “Dress to Impress”. Overdressed op je afspraak komen is zo goed als onmogelijk in Engeland. Haal dus je beste pak uit de kast en poets je schoenen. Ook dit is een randvoorwaarde om succesvol zaken te doen in Engeland. En let op een maatpak is voor engelse zakenmensen heel gewoon. Zorg dus in ieder geval dat je een pak hebt wat perfect past. Dit zijn wel zo’n beetje de basiszaken die je voor elkaar moet hebben als je een gesprek ingepland hebt staan met een Engelse zakenpartner.

Waar let ik op in het gesprek

Je bent op tijd en goed gekleed en gaat nu het gesprek aan met een Engelse zakenpartner. Ook hierin zijn een aantal zaken waarmee je rekening moet houden. Allereerst is bij de Engelsen zakelijk, zakelijk en privé, privé. Hou deze twee zaken dus goed gescheiden. Bouw je gesprek wel rustig op. begin bijvoorbeeld met wat algemene zaken te vragen over het betreffende bedrijf en bouw het gesprek zo op. Engelsen vinden het niet fijn om gelijk ter zake te komen dat kan ze behoorlijk afschrikken. En dat is dus ook een groot verschil met de nederlandse zakencultuur. Wij vinden het wel vaak fijn om snel ter zake te komen.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 Fairpower.nl

Thema door Anders Norén